Rukous Suomen henkisen ja hengellisen tilan puolesta


Seuraavassa on esitelty kolme rukousta, joiden avulla voi rukoilla Suomen hengellisen ilmaston puolesta etenemällä laajoista linjoista kohti tarkemmin määriteltyjä asioita.


1. Rukous hengellisten perusasenteiden muuttumiseksi

Tässä rukouksessa rukoillaan Raamatun jakeiden pohjalta kansan hengellisten perusasenteiden muuttumista. Koska kysymys on hengellisistä perusasetelmista, rukous soveltuu Suomen lisäksi mihin tahansa kansakuntaan ja myös erilaisiin ihmisryhmiin.

Kaikkien tämän päivän Suomen henkisen ilmaston ilmiöiden takana on helppo nähdä perussuuntauksena ihmisten ajattelumallien ja toiminnan yhdenmukaistaminen ja vakiinnuttaminen Jumalan tahdon vastaisiksi. Tässähän ei ole mitään uutta, vaan näin on ollut kautta historian. Eri aikoina suuntaukset ja korostukset ovat vain vaihdelleet.Isä, avaa Suomen kansan mieli ja anna ihmisten Pyhän Hengen työn ja julistetun sanan kautta oppia tuntemaan totuus, että totuus tekisi heistä vapaita.
Avaa heidän ymmärryksensä näkemään, että jokainen, joka tekee syntiä, on synnin orja, ja että tullakseen todella vapaiksi he tarvitsevat Sinun Pojaltasi tulevaa vapautusta.

Te opitte tuntemaan totuuden, ja totuus tekee teistä vapaita.
He vastasivat hänelle: “-- emme me ole koskaan olleet kenenkään orjia. Kuinka voit sanoa, että meistä tulee vapaita?”
Jeesus vastasi: “Totisesti, totisesti: jokainen, joka tekee syntiä, on synnin orja... Jos Poika vapauttaa teidät, te olette todella vapaita.”(Joh. 8:33-36)

Anna ihmisten tunnistaa todelliset vaihtoehdot, jotka ovat olemassa: että he joko palvelevat syntiä, kuolemaksi, tai ovat kuuliaisia vapaudeksi ja vanhurskaudeksi.
Anna Suomeen ilmapiiri, jossa he voivat tulla vapaiksi synnin orjuudesta ja tulla koko sydämestään kuuliaisiksi Sinun sanallesi ja antautua palvelemaan Sinun tahtoasi.

.. jos antaudutte orjina tottelemaan jotakuta, olette juuri sen orjia, jota tottelette. Te joko palvelette syntiä, mikä johtaa kuolemantuomioon, tai olette kuuliaisia Jumalalle, mikä johtaa vapauttavaan tuomioon.
Jumalalle kiitos, että te, jotka olitte synnin orjia, olette nyt tulleet koko sydämestänne kuuliaisiksi sille opetukselle, jonka ohjattavaksi teidät on uskottu. Olette päässeet vapaiksi synnin orjuudesta ja palvelette nyt vanhurskautta
...Ennen te annoitte itsenne saastaisuuden ja pahuuden palvelukseen ja saitte aikaan pahuutta. Antautukaa nyt palvelemaan Jumalan tahtoa, niin hän pyhittää teidät.
...kun nyt olette päässeet vapaiksi synnistä ja tulleet Jumalan palvelijoiksi, te korjaatte satona pyhityksen ja saatte lopuksi ikuisen elämän.(Room 6:16-22)

Salli ihmisten mielen muuttua niin, he tulevat tuntemaan totuuden ja selviävät paholaisen ansasta, johon tämä on heidät vanginnut pakottaakseen heidät tahtoonsa.

Herran palvelija ei saa riidellä, vaan hänen on oltava ystävällinen kaikille, taitava opettamaan ja kärsivällinen, niin että hän lempeästi ojentaa vastustelevia. Ehkäpä Jumala antaa heidän mielensä muuttua, niin että he tulevat tuntemaan totuuden ja selviävät Paholaisen ansasta, johon tämä on heidät vanginnut pakottaakseen heidät tahtoonsa. (2 Tim. 2:24)

Tee eläviksi ihmiset, jotka ovat kuolleita rikkomustensa ja syntiensä tähden ja niiden vallassa elävät tämän maailman menon ja pimeyden hengen mukaan, joka vaikuttaa Sinulle tottelemattomissa ihmisissä.
Osoita armoasi ja laupeuttasi ja suuressa rakkaudessasi anna näiden ihmisten tulla tuntemaan Kristus, että he tulisivat eläviksi Hänen kanssaan.

Jumala on tehnyt eläviksi teidät, jotka olitte kuolleita rikkomustenne ja syntienne tähden. Ennen te olitte niiden vallassa tämän maailman menon mukaan, totellen avaruuden henkivaltojen hallitsijaa, sitä henkeä, joka yhä vaikuttaa tottelemattomissä ihmisissä. Heidän joukossaan mekin kaikki ennen elimme noudattaen oman luontomme haluja ja tehden niin kuin ruumiimme ja mielemme tahtoivat, ja näin olimme luonnostamme vihan alaisia niin kuin kaikki muutkin.
Jumalan laupeus on kuitenkin niin runsas ja hän rakastii meitä niin suurest, että hän teki meidät, rikkomustemme tähden kuolleet, eläviksi Kristuksen kanssa. Armosta teidät on pelastettu. (Ef. 2:1-5)