Esirukouksen voimakkuusasteet 6:
RUKOUSTAISTELU

Lähde: Wesley Duewel, Mighty Prevailing Prayer, Zondervan Publishing House, Michigan, 1990 USA


 

Rukoustaistelu on erittäin voimakas rukoustaakka. Se on äärimmäistä ponnistusta rukouksessa, voimakkainta rukousta, johon ihminen pystyy. Tällainen taistelu on aina lyhytkestoista.

Rukoustaistelu on tuskaista, raivokasta "painimista".
Jeesus taisteli rukouksessa Getsemanessa. Kukaan ei ole taistellut niin voimakkaasti kuin Hän.
"Suuressa tuskassaan Jeesus rukoili yhä kiihkeämmin, niin että hänen hikensä vuoti maahan veripisaroiden tavoin." (Luuk. 22:44 )

Epafras taisteli rukouksin Kolossan seurakunnan puolesta
"...joka rukouksisaan aina taistelee teidän puolestanne, että te pysyisitte täydellisinä ja täysin vahvoina kaikessa, mikä on Jumalan tahto" (Kol. 4:12)
(Kummassakin jakeessa käytetään sanaa, jota käytetään myös painimisesta Kreikan olympiakisoissa.)

Rukoustaistelussa voi olla kyyneleitä ja huutoa, mutta se voi yhtä hyvin olla hiljaista.
Tällainen voimakas rukous on Pyhän Hengen synnyttämää. Ei ole tarkoitus, että ihminen itse yrittää aikaansaada sopivan tunnetilan.


Rukoustaistelu on hengellistä työtä

Tällainen rukous on vaikeaa työtä, se vaatii täydellistä hengellistä ja henkistä keskittymistä sekä myös fyysistä energiaa. Se voi olla ruumiillisesti ja henkisesti uuvuttavaa, mutta tärkeän rukoustavoitteen vuoksi rukoilija on valmis siihen.

Canon Henry Liddon, Oxfordin professori ja saarnaaja:
"Millaista on voittava rukous? Annetaan tähän kysymykseen vastata niiden, jotka ovat todella rukoilleet. He sanovat, että joskus rukous muistuttaa patriarkka Jaakobin painia näkymättömän Voiman kanssa, taistelua, joka saattaa kestää myöhään yöhön tai aina aamunkoittoon... Tällaiset rukoilijat kiinnittävät katseensa Suureen Esirukoilijaan Getsemanessa, Hänen verisiin hikipisaroihinsa, jotka putoilivat maahan itsensäuhraamisen tuskassa."

David Brainerd, lähetyssaarnaaja, päiväkirjasta 1744:
"Olin rukouksessa, ja sieluni oli valtavassa tuskassa näiden intiaanien vuoksi, jotka kokoontuivat palvomaan ja palvelemaan elävän Jumalan sijasta pahoja henkiä. Rukoilin niin suuressa hädässä sydämeni pohjasta, että kun nousin polviltani, tunsin itseni äärimmäisen heikoksi ja uupuneeksi, pystyin tuskin suoristautumaan ja kävelemään. Jalkani olivat heikot, olin kauttaaltani hiessä, tunsin luhistuvani. Huusin, että Jumala ilmestyisi ja auttaisi..."
Brainerd rukoili useana päivänä peräkkäin tällä tavalla.

Charles G. Finney rukoili herätystä Amerikkaan laivamatkalla 1834:
"Sielussani oli äärimmäinen tuska. Vietin melkein koko päivän hytissäni tai kävellen tuskaisena kannella. Tunsin, että sielussani oleva taakka musertaa minut.
Ylläni oli sama rukouksen henki, jonka olin usein ennenkin tuntenut, mutten koskaan näin voimakkaasti ja niin pitkän aikaa. Rukoilin Herraa, että Hän jatkaisi työtään ja antaisi johdatuksensa ja kaiken tarvittavan. Taisteltuani näin päivän sanoinkuvaamattomassa ahdistuksessa, asiat kirkastuivat mielessäni. Sain lupauksen, että voin olla levollinen, että Herra jatkaa työtään ja tulee antamaan minulle voimia tehtävissäni."
Pian tämän jälkeen Finney piti sarjan puheita herätyksestä. Ne julkaistiin monessa maassa, ja ne valmistivat herätystä Englannissa, Walesissa ja Amerikassa.

Wesley Duewel:
"Tällainen rukoustaistelu on vapaaehtoista ristin kantamista... Emme varmaankaan koskaan ole niin lähellä Kristuksen mielenlaatua kuin tällaisessa tuskallisessa rukouksessa, jossa jaamme Hänen kanssaan sen rakkauden, säälin ja taakan, mitä Hän tuntee tätä maailmaa kohtaan, jonka Hän niin äärettömän paljon tahtoisi pelastaa."

"Tänä päivänä rukouselämämme on niin heikkoa ja hätämme sieluista niin vähäistä, että sanavarastostamme ovat kadonneet ilmaisut, joilla puhua tai saarnata tuskaisesta rukouksesta. Koko asia tuntuu vieraalta, melkein fanatismilta!"

"Ei ole pyhempää ja käytännöllisempää tapaa seurata Jeesusta ja ottaa ristisi, kuin taistella esirukouksessa. Sinun on kuitenkin kiellettävä itseltäsi joitakin asioita, jotta sinulle jäisi aikaa tällaiseen rukoukseen.... Kuinka lähellä Jeesusta haluat kulkea?"