Katumusrukous Suomen kansan puolesta

Tämä rukous perustuu Raamatun teksteille, pääasiassa Nehemian ja Danielin rukouksille, ja soveltuu seurakunnan yhdessä esitettäväksi.


Jumalan ylistys

Nousemme yhdessä ylistämään Sinua, Isä.
Herra, meidän Jumalamme, ylistämme Sinun nimesi kunniaa, joka kohoaa kaikkea kiitosta ja ylistystä korkeammalle.
(Neh. 9:5)
Ylistämme ja kunnioitamme Sinua, joka olet voimallinen ja uskollinen. (Neh. 9:32)

Sinun tekosi ovat suuret ja ihmeelliset, sinun tiesi ovat oikeat ja todet, sinä kansojen Kuningas. Sinä yksin olet pyhä.
(Ilm. 15:3)


Kiitos hyvästä isänmaastamme ja Jumalan siunauksista

Herra, me kiitämme Sinua vapaasta maastamme, jonka olet meille antanut ja jonka olemme armostasi saaneet säilyttää. Kiitos, että kun kansamme vapaus oli uhattuna ja käännyimme rukouksessa puoleesi, Sinä kuulit ja armahdit. Sinä näit meidän isiemme ahdingon, Sinä kuulit heidän huutonsa. (Neh. 9:9)

Kiitos, että olet siunannut meitä kaikella ulkonaisella hyvällä ja antanut meille mahdollisuuden palvella Sinua vapaasti. Olet antanut meille mahdollisuudet koulutukseen, terveyteen, turvattuun ja sisältörikkaaseen elämään, niin että maamme on hyvinvoinnissa maailmassa ensimmäisillä sijoilla. Olemme kansana saaneet nauttia yltäkylläisesti antimiesi runsaudesta.
(Neh. 9:25)

Seurakunnan yhteinen pyyntö

Tulemme nyt eteesi yhdessä seurakuntana ja tämän kansakunnan jäseninä ja edustajina tunnustamaan yhteiset syntimme, pyytämään armoasi ja kutsumaan kansamme keskuuteen Sinun valtakuntaasi ja Sinun tahtosi tapahtumista.

Lähestymme Sinua tämän lupauksesi perusteella: “Jos minun kansani, joka on otettu minun nimiini, nöyrtyy, ja he rukoilevat ja etsivät minun kasvojani ja palaavat pahoita teiltään, niin minä kuulen taivaasta ja annan anteeksi heidän syntinsä ja teen heidän maansa jälleen terveeksi.” (2 Aik. 7:14)

Tulemme rukouksin ja anomuksin, uskoen ja toivoen, että Sinä, kaikkivaltias Isä ja kärsivällinen, armollinen Jumala, nytkin annat armosi, kun Sinun kansasi rukoilee ja tekee parannuksen.

Synnintunnustus

Tunnustamme edessäsi, että vaikka kansakunnallamme on oma, vauras isänmaa ja kaikki se hyvä, minkä olet meille lahjoittanut, emme ole kansana palvelleet Sinua emmekä luopuneet pahoista teoistamme. (Neh. 9:35)

Olemme olleet ylimielisiä ja niskoittelevia. Emme ole totelleet käskyjäsi, vaan olemme kieltäytyneet kuulemasta emmekä ole muistaneet tekojasi, joilla olet kansaamme auttanut. (Neh. 9:17)

Olemme tehneet väärin, olemme tehneet syntiä, olemme rikkoneet sinua vastaan, kapinoineet ja poikenneet sinun käskyistäsi ja laeistasi. (Dan. 9:5)

Olemme halveksineet Sinun suurta hyvyyttäsi, kärsivällisyyttäsi ja pitkämielisyyttäsi, jolla olet halunnut johtaa meitä, isiämme ja lapsiamme kääntymykseen. (Room. 2:4)

Olemme kansakuntana vaihtaneet Jumalan totuuden valheeseen ja kunnioittaneet ja palvelleet luotua enemmän kuin Luojaa. (Room. 1:25)

Olemme kiittämättöminä rakastaneet itseämme, rahaa ja nautintoja enemmän kuin Sinua. (2 Tim. 3:2-4)

Olemme sallineet väkivallan, petollisuuden, rehentelyn ja häpeällisen puheen saada sijaa keskuudessamme (2 Tim. 3:2-4).

Kansamme mieli on maallisiin asioihin, ja sen kunniana on sen häpeä. (Fil 3:19) Me emme ole yrittäneetkään lepyttää sinua, Herra, meidän Jumalamme, emme ole luopuneet synneistämme emmekä noudattaneet sinun tahtoasi. (Dan. 9:13)

Olemme pitäneet halpana Sínun kirjoitetun ja julistetun Sanasi runsauden tässä maassa. Sen sijaan, että me, joilla on tieto, palvelisimme Sinua, elävää ja totista Jumalaa, keskuudessamme on käännytty palvelemaan epäjumalia (1 Tess. 1:9) Olemme tietoisesti tehneet Sanaasi vastaan.

Olemme seurakuntana tehneet sen synnin, ettemme ole rukoilleet riittävästi kansamme puolesta (1 Sam.12:23).


Anteeksipyyntö

Herra, anna anteeksi, että olemme kansana unohtaneet Sinun armosi emmekä ole kunnioittaneet Sinua.

Anna anteeksi tämän kansan pahat teot ja synnit (2 Moos. 34:9)

Anna anteeksi yhteiset, kansalliset syntimme, ja anna meille anteeksi yksilöinä.

Auta meitä, pelastuksemme Jumala, pelasta meidät ja anna meidän syntimme anteeksi nimesi tähden (Ps. 79:9)
Pese meidät puhtaaksi rikoksistamme (Ps. 51:4). Kääntyköön sinun vihasi pois. (Dan. 9:16)
Herra, anna anteeksi! Herra, kuule ja täytä pyyntömme! (Dan. 9:19)


Anna anteeksi itsesi ja Sanasi tähden

Vetoamme Sinun tähänastiseen uskollisuuteesi ja armollisuuteesi.

Tunnustamme Sinun uskollisuutesi ja armosi, jota olet osoittanut kansallisesta luopumuksestamme huolimatta.

Sinä olet tähän asti antanut anteeksi, koska olet armollinen ja laupias Jumala, olet ollut kärsivällinen ja Sinun hyvyytesi on ollut suuri. Sinä olet ollut uskollinen, vaikka me olemme rikkoneet Sinua vastaan. (Neh. 9:17)

Sinä, Herra, meidän Jumalamme, voit armossasi edelleen antaa meille anteeksi, vaikka olemme luopuneet sinusta emmekä ole kuunnelleet sinun ääntäsi emmekä vaeltaneet sinun sanasi mukaan. (Dan 9:9-10)


Vetoamme Sinun ominaisuuksiisi ja Sanaasi:

Sinä haluat osoittaa armoa, sinä haluat ottaa vastaan ja armahtaa ne, jotka ovat rikkoneet ja eksyneet pois. Kadonneet sinä tahdot etsiä ja eksyneet tuoda takaisin (Hes. 24:16)

Sinä et tahdo, että kukaan hukkuu, vaan että kaikki tulevat parannukseen. (2 Piet. 3:9)
Sinä olet laupias ja anteeksiantava (Jaak. 5:11)

Sinä sanot sanassasi, että vaikka meidän syntimme ovat veriruskeat, ne voivat tulla lumivalkoisiksi. (Jes. 1:18)
Tulkoon meille kansakuntana tämä armo.


Vetoamme Sinun pyhän Poikasi Jeesuksen Kristuksen kärsimykseen ja vereen.

Sinun sanasi vakuuttaa, että kun tunnustamme syntimme ja vaellamme valossa, ei ole syntiä, jota Jeesuksen Kristuksen veri ei voisi peittää (1 Joh. 1:7,9).

Älkööt Sinun Poikasi uhri ja kärsimykset jääkö turhiksi yhdenkään suomalaisen kohdalla, vaan suo tälle kansalle aikaa, jotta ihmiset voivat tulla parannukseen ja Jeesuksen Golgatalla täytetty lunastustyö tulisi toimeenpannuksi mahdollisimman monen kohdalla.


Anna anteeksi sielujen ja valtakuntasi työn tähden.

Sinä olet armollinen etkä halua jumalattoman kuolemaa, vaan sitä, että hän kääntyy pois teiltänsä ja saa elää. (Hes. 18:23)

Anna Suomen kansan kääntyä puoleesi, vedä ihmisiä Kristuksen luo, sillä ei kukaan voi tulla Jeesuksen luo, ellet Sinä, Isä, heitä vedä (Joh. 6:44). Uskomme, että Sinulla on vielä paljon kansaa tässä maassa. (Apt. 18:10)

Saakoon rauha ja hyvinvointi jatkua maassamme ja suo meidän edelleen tehdä ja tukea monenlaista lähetys- ja avustustyötä tästä maasta käsin. Älä ota meiltä pois siunaustasi, vaan anna meille edelleen kaikkea armoa, että meillä aina olisi kaikkea, mitä tarvitsemme, ja voisimme tehdä runsaasti kaikkea hyvää niille, jotka ovat tästä avusta riippuvaisia. (2 Kor. 9:8)


Anna kansallemme ja seurakunnalle aikaa

Älköön Sinun tuomiosi kohdatko tätä kansaa. Anna seurakunnallesi Suomessa aikaa opetella rukoilemaan. Anna meille mahdollisuus korjata alttarimme ja ylläpitää edessäsi rukouksen tulta. (3 Moos. 6:13)
Saakoon rukouksen ja herätyksen ilmapiiri täyttää seurakunnat, saakoon seurakuntasi tuoda eteesi vielä paljon sieluja.

Anna tälle kansalle runsaasti julistajia, jotka tuovat esiin selkeästi evankeliumin totuuden sitä seuraavien merkkien vahvistamana.

Tulkoon meidän osaksemme Sinun laupeutesi, Herra, meidän Jumalamme. (Ps. 90:17).
Amen.